FHKC Abbas Güçlerinin Batı Yaka Direnişine Karşı Sert Tutumunu Kınadı

Filistin Halk Kurtuluş Ceplesi (FHKC), Filistin Yönetimi'nin başındaki Mahmud Abbas’a bağlı güçlerin dün Mescidi Aksa’ya destek için Batı Yaka’daki şehirlerde yapılan gösterilere sert bir şekilde müdahale etmesinin, Beytlahim’de Filistinli çocuğu tekme tokat ve coplarla darp etmesinin her türlü örfü aşan bir cinayet olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1183 Tarih: 20 Eylul 2015 16:15
FHKC Abbas Güçlerinin Batı Yaka Direnişine Karşı Sert Tutumunu Kınadı

Halk Cephesi konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada FHKC, vahşi saldırı ve dayak konusunda bu güçlerin saydıkları bahanelerin ve yapanların cezalandırılacağına dair açıklamaların hiçbir zaman bu tür cinayetleri meşru göstermeyeceğini belirtti.

Yapılanların bireysel bir tutum olmadığına dikkat çeken Halk Cephesi, bunun Filistin Yönetimi'nin takip ettiği bir yol ve yöntem olduğunu, kendi halkına zulmedenlerin doğrudan veya dolaylı olarak işgale hizmet etmiş olacaklarını hatırlattı.

Dün Mescidi Aksa’ya destek için Batı Yaka’da yapılan birçok gösteri ve yürüyüşe sert bir şekilde müdahale eden Abbas güçleri bazı göstericileri darp etmiş ve bazılarını da tutuklamıştı. Darp edilenler arasında 10 yaşında Filistinli bir çocuk da bulunuyor.

fiem

Yorumlar