Gazze Toprakları Mısır'ın Tehtidi Altında

Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi, Mısır ordusunun tünelleri yıkmak amacıyla Filistin-Mısır sınırının altına çok miktarda deniz suyu pompalamasının toprak çökmelerine neden olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1466 Tarih: 20 Eylul 2015 21:45
Gazze Toprakları Mısır'ın Tehtidi Altında

Sular İdaresi, dün akşam (19 Eylül Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sınır bölgesine deniz suyu pompalanmasının sınıra yakın bölgelerde bulunan evler için büyük tehlike oluşturduğunu, ayrıca deniz suyunun topraktaki tuz oranını artırdığını ve toprakların tarıma elverişsiz hale geldiğini söyledi.

Mısır ordusu, sınır bölgesindeki tünelleri suyla doldurmak için daha önce döşediği borular ve açtığı kanallarla söz konusu bölgeye deniz suyu pompalamaya devam ediyor.

Mısır ordusunun sınır bölgesine pompaladığı suyu incelediklerini ve pompalanan suyun tuzlu deniz suyu olduğunu bildiren Sular İdaresi, bölgeye deniz suyunun pompalanmasının Gazze Şeridi'nin su ve gıda güvenliğini tehdit ettiğini, bölgenin ileride tamamen insansız kalmasına yol açabileceğini belirtti.

Mısır rejimi geçen yıl Ekim ayından bu yana Sina'daki olayları bahane ederek Gazze Şeridi sınırında tampon bölge oluşturmaya çalışıyor.

Uzmanlar, Mısır cunta rejiminin tünelleri bahane ederek sınır bölgesine pompaladığı deniz suyunun bölgedeki arazileri tarıma elverişsiz hale getireceği ve yeraltı içme sularındaki tuz oranını artırarak suların içilemez derecede tuzlu olmasına yol açacağı uyarısında bulundu.

fiem

Yorumlar