Hamas Gazze İçin Mısır'la Temasta

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mısır ordusunun Gazze Şeridi sınırına deniz suyu pompalamaya son vermesini sağlamak için Mısırlı yetkililerle görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.  

Görüntülenme: 1029 Tarih: 20 Eylul 2015 13:44
Hamas Gazze İçin Mısır'la Temasta

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (20 Eylül Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu adımın durdurulması için Hamas'ın Kahire'yle resmi görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Hamas'ın talebine Mısır'ın olumlu yanıt vermesini beklediklerini ifade eden Ebu Zuhri, Mısır-Gazze Şeridi sınırına tuzlu deniz suyu pompalamanın yeraltı suları için tehdit ve sınır bölgesindeki evler için tehlike teşkil ettiğini belirtti.

Mısır ordusu, sınır bölgesindeki tünelleri suyla doldurmak amacıyla 11 Eylül Cuma gününden bu yana Gazze Şeridi sınırına deniz suyu pompalıyor.

Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi, dün yayınladığı bildiride, sınır bölgesine pompalanan deniz suyunun toprakta çökmelere neden olduğunu bildirmiş, tuzlu deniz suyu nedeniyle içme sularının içilemez ve toprakların da tarım yapılamaz hale gelebileceği uyarısında bulunmuştu.

fiem

Yorumlar