İşgal Ordusu: "Gazze Şeridi Sınırına Su Pompalanması Paha Biçilmez Biz Hizmet"

İşgal ordusu Güney Bölgesi Komutanlığı, Mısır hükümetinin Gazze Şeridi sınırına tünelleri yok etmek için deniz suyu pompalaması adımını övdü.  

Görüntülenme: 1083 Tarih: 21 Eylul 2015 10:25
İşgal Ordusu:

Rafah sınırında Kahire'nin tünelleri yıkmak için harcadığı çabalara övgüde bulunan işgal ordusu komutanlığı, "Mısır ordusunun tünelleri suyla doldurması paha biçilemeyecek bir hizmet" dedi.

İşgal ordusu komutanlığı, söz konusu tünellerin Gazze Şeridi'ndeki direniş gruplarına silah ve patlayıcı temininde kullanıldığını ileri sürdü.

Mısır ordusu, 11 Eylül Cuma sabahı Gazze Şeridi sınırına daha önce döşediği borular ve açtığı kanallar vasıtasıyla deniz suyu pompalamaya başlamıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi, Mısır ordusunun tünelleri yıkmak amacıyla Filistin-Mısır sınırının altına çok miktarda deniz suyu pompalamasının toprak çökmelerine neden olduğunu, su ve gıda güvenliğini tehdit ettiğini, bölgenin ileride tamamen insansız kalmasına yol açabileceğini açıkladı.

Sular İdaresi, önceki akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sınır bölgesine deniz suyu pompalanmasının sınıra yakın bölgelerde bulunan evler için büyük tehlike oluşturduğunu, ayrıca deniz suyunun topraktaki tuz oranını artırdığını ve toprakların tarıma elverişsiz hale geldiğini söyledi.

Yorumlar