Suud Hanedanlığı Hac'da ''Kahrolsun İsrail'' Sloganı Atılmasını İstemiyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Naif, Hac merasiminde yapılacak her hangi bir politik eyleme müsade edilmeyeceğini söylerek hacıları tehdit etti.  

Görüntülenme: 1554 Tarih: 21 Eylul 2015 14:12
Suud Hanedanlığı Hac'da ''Kahrolsun İsrail'' Sloganı Atılmasını İstemiyor

Tasnim haber ajansının haberine göre  Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif Beytü'l-Haram da her hangi bir politik eyleme müsade edilmeyeceğini açıkladı. Naif ’’Hac merasiminde her türlü politik eylem takip altına alınacaktır, dolaysıyla muhtrem hacılar siyasi gaye taşıyan her hangi bir eylemden uzak dursunlar.’’ diye uyardı: Veliaht Prensi, Arabistan devletinin Hac merasimiyle siyasi meselelerin birbirine karışmasına kesinlikle izin vermeyeceğini de bildirdi.

Muhammed bin Naif, Arabistan’ın güvenlik güçlerinin her yerde bu tür eylemlere müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı ve bu politik eylemlerin Hac ibadetini kirleteceğinden ve Allah’ın evini ziyaret edenleri tehlikeye sokacağından bütünüyle engellenmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan haber kaynakları, Arabistan’ın bu yıl vize vermede daha sıkı kurallar uygulayarak daha az ziyaretcinin gelmesini sağladığını bildirdi.

Bilindiği gibi İranlı hacı adaylarının öncülüğünde her yıl birçok ülkeden direniş eksenli haccılar Arafat çölünde Müşriklerden Beraat merasimi düzenleyerek Haccın en önemli şartlarından birini yerine getirmekteler.

Hac merasiminin önemli rükünlerinden olan Müşriklerden Beraat yürüyüşünde “Amerika’ya Ölüm, İsrail’e Ölüm, Allah-u Ekber, Lailahaillallah” haykırışlarının yanı sıra müslümanları vahdet ve birliğe çağıran sloganlar atılırak küresel zulmun başını çeken Amerika ve korsan İsrail’e tepki gösterilir.

Suudi Rejimi’nin böylesi bir yasak koymada Suud Hanedanı’nın mazlum Yemen halkına karşı işlediği cinayetlere karşı  direniş eksenli hacıların Müşriklerden Beraat merasiminde vereceği tepkiden çekindiği anlaşılmaktadır.

abna

Yorumlar