Gasıp Rejim Kerem Ebu Salim Kapısını Bir Haftalığına Kapatıyor

İşgal yönetimi Gazze Şeridi'nin güneydoğusunda yer alan ve insani yardım maddeleriyle ticaret mallarının giriş yaptığı Kerem Ebu Salim Kapısı'nı Yahudi bayram günleri ve tatiller dolayısıyla bu sabahtan itibaren bir hafta süreyle kapatacağını açıkladı.  

Görüntülenme: 958 Tarih: 22 Eylul 2015 16:08
Gasıp Rejim Kerem Ebu Salim Kapısını Bir Haftalığına Kapatıyor

Filistin Yönetimi Sınırlar ve Kapılar Heyeti Başkanı Nazmi Mühenna, dün (21 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Yahudi bayramları dolayısıyla Kerem Ebu Salim Kapısı'nı 22 Eylül Salı günü sabahından 29 Eylül Salı günü sabahına kadar kapatacağını ifade etti.

Mühenna, kapıdan bu süre içerisinde sadece Perşembe ve Cuma günleri yakıt girişine, Pazar günü de elektrik santralinin, benzin istasyonlarının ve tüp dolum tesislerinin ihtiyacı olan yakıtın ve gazın girişine izin verileceğini söyledi.

İşgal yönetimi Pazartesi günü Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan insani yardım ile ticaret, ziraat ve ulaşım sektörlerinin ihtiyaçları yüklü 970 tırın girişine izin vermişti.

Kerem Ebu Salim Kapısı, Gazze Şeridi'ne ticaret mallarının ve yakıtın girdiği tek kapı. İşgal yönetimi Kerem Ebu Salim Kapısı'nı her hafta Cuma ve Cumartesi günleri kapattığı gibi Yahudi bayram günlerinde de kapalı tutuyor.

fiem

Yorumlar