Emir Abdullahiyan Siyonist Rejime Meydan Okudu

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, Mescid-i Aksa’ya saldırdıkları için Siyonistler’in ağır bedeller ödeyeceğini belirtti.  

Görüntülenme: 1014 Tarih: 22 Eylul 2015 07:08
Emir Abdullahiyan  Siyonist Rejime Meydan Okudu

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün Rusya Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi ile Suriye, Yemen, Filistin ve terörle mücadele konularını ele aldı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını Rus yetkili ile paylaşarak Beşşar Esad’ın Suriye krizinin çözümü için öne sürdüğü yapıcı düşüncelerini övdüğünü belirtti.

Bu görüşmede Tahran ile Moskova, Suriye’de askeri ve güvenlik ağırlıklı yöntemlerin işlevsiz olduğunun altını çizerek halk, devlet ve muhaliflerin ortak işbirliğine dayalı bir siyasi yöntemin ön plana çıkmasına ve terörizm ile ciddi şekilde mücadeleye vurgu yaptı.

Tahran ile Moskova, Yemen’de zor kullanımını kınayarak Yemen’de askeri saldırıların yoğunlaşmasının durumu daha da karmaşık hale getireceğini ve terörizmin Yemen, bölge ve dünyada yaygınlaşmasına neden olacağının altını çizerek Yemen’deki insani kuşatmanın kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Yemenli gruplar arasında siyasi müzakerelerin başlamasının önemini belirten Tahran ile Moskova, BM’nin savaşı durdurma, insani faciayı önleme ve siyasi süreci gülendirmek için daha etkin bir rol üstlenmesini istedi.

Tahran ile Moskova ayrıca Filistin’deki son durumu da değerlendirdi. İran Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardıcmsı Emir Abdullahiyan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları kınayarak “Siyonistler Mescid-i Aksa’ya saldırdığı için ağır bedeller ödeyecek ve bu tür kırşkırtıcı faaliyetlein durmaması takdirde Tel Aviv zor günler geçirecek” diye konuştu.

İslamidavet

Yorumlar