FHKC'den Abbas'a Oslo Çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmada Filistin milli icmasını teşkil eden Merkez Kurulu kararlarını gündeme getirmesini ve Oslo Anlaşması'nın bittiğini ilan etmesini istedi.  

Görüntülenme: 793 Tarih: 22 Eylul 2015 16:44
FHKC'den Abbas'a Oslo Çağrısı

FHKC liderlerinden Ebu Ahmed Fuad, bugün (22 Eylül Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmanın temelini güvenlik koordinasyonuna ve düşmanla müzakerelere son vermenin oluşturması gerektiğini söyledi.

Ebu Ahmed, Abbas'ı konuşmasında işgalci düşmanın cinayetlerini deşifre etmesini, Gazze Şeridi'nin yerle bir edilmesinden, çocukların yakılmasından ve Yahudileştirme faaliyetlerinden bahsetmeye ve Oslo Anlaşması'nın sona erdiğini açıkça ilan etmeye çağırdı.

Abbas'ın BM'deki konuşmasında Filistin halkının her türlü direniş hakkının bulunduğunu vurgulaması ve Filistin halkı için uluslararası himaye talep etmesi gerektiğini kaydeden Ebu Ahmed, Filistin Yönetimi Başkanı'nın konuşmasında BM kararları gereği Filistinli mültecilerin uzaklaştırıldıkları topraklarına dönüş hakkını da açıkça dile getirmesini istedi.

fiem

Yorumlar