Ahmed Bahr'dan Kaçırılan Filistinli Gençlerle İlgili Önemli Açıklama

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Sina Yarımadası'nda yaklaşık bir ay önce dört Filistinli gencin kaçırılmasının amacının Filistinliler ile Mısırlıların arasını açmak olduğunu belirterek, gençlerin kaçırılmasından Mısır yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 944 Tarih: 23 Eylul 2015 00:18
Ahmed Bahr'dan Kaçırılan Filistinli Gençlerle İlgili Önemli Açıklama

Bahr, parlamenterlerden oluşan bir heyetin Mısır'da kaçırılan gençlerin ailelerine bugün (23 Eylül Çarşamba) gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, gençlerin kaçırılmasının siyasi, hukuki ve ahlaki bir cinayet olduğunu söyledi.

Gençlerin kaçırılmasının hedefleri belli bir tuzak olduğunu ve Gazze Şeridi ile Filistin direnişinin söz konusu tuzağa çekilmek istendiğini kaydeden Bahr, Mısır yönetiminden kaçırılan gençlerin en kısa sürede serbest bırakılmaları için çaba sarf etmesini istedi.

Bahr, kaçırma eylemi Mısır topraklarında gerçekleştirildiği için uluslararası hukuka ve kurallara göre olaydan Kahire'nin sorumlu olduğunu ifade ederek, Filistin Parlamentosu'nun kaçırılan gençlerin ailelerinin yanında olduğunu söyledi.

Ailelere Hamas'ın konuyu yakından takip ettiğini bildiren Bahr, Hamas lideri Halid Meşal'in de konuyla bizzat ilgilendiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar