Halil El-Hayye'den Birlik ve Beraberlik Mesajı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Filistinlilerin direniş ve sabiteler sancağı altında işgalcilere karşı mücadele için birlik ve beraberliğe herşeyden daha çok ihtiyaçları olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1005 Tarih: 24 Eylul 2015 00:58
Halil El-Hayye'den Birlik ve Beraberlik Mesajı

El-Hayye, Gazze kent merkezindeki El-Seraya Meydanı'nda verdiği bayram hutbesinde, Filistin halkının Mescid-i Aksa'yı işgalcilere karşı korumak için birlik olması gerektiğini ifade etti.

"Bizler yol ayrımındayız. Ya düşmana karşı birlik olacağız, direniş etrafında ve ortak görüş üzerinde birleşeceğiz veya davamızı, Aksa'mızı ve sabitelerimizi kaybedeceğiz" diyen El-Hayye, Filistin Yönetimi'nin Filistin'le ilgili tek başına karar vermekten vazgeçmesini istedi.

Filistin halkının komplolarla karşı karşıya olduğunu, Gazze Şeridi'ne kuşatma uygulandığını ve Filistinlilerin kutsal mekanlarına saldırıldığını ifade eden El-Hayye, iman ehlinin bu komplolar karşısında sessiz kalmayacağını bildirdi.

Esirler davasına da değinen El-Hayye, esirler davasının Filistin halkının davası olduğunu belirtti ve esirlere "Siz bizim kardeşlerimiz ve başımızın tacısınız. Sizi esaretten kurtarmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

fiem

Yorumlar