Şehit Hatabıbe'ye Nablus'ta Görkemli Bir Cenaze Namazı Düzenlendi

Şehit Ahmed Hatatıbe'nin bugün (25 Eylül Cuma) öğlen namazından sonra Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.  

Görüntülenme: 1134 Tarih: 25 Eylul 2015 16:09
Şehit Hatabıbe'ye Nablus'ta Görkemli Bir Cenaze Namazı Düzenlendi

Cenaze töreninin kısa sürede işgal güçleriyle çatılmaya dönüştüğü, Nablus Polis Müdürü ve küçük kızının Kalkiliya'nın doğusundaki Kedef Kaddum beldesindeki çatışmalarda yaralandığı ifade edildi.

Şehit Hatatıbe'nin naaşı Rafidya Devlet Hastanesi'nden alınaral Beyt Furik beldesindeki evine getirildi. Ailesi şehide son kez bakıp veda ettikten sonra belde mezalığına götürülerek toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında şehidi öven ve direnişin işgal güçlerinden şehidin intikamını almasını isteyen sloganlar atıldı.

İşitme ve konuşma engelli olan 25 yaşındaki Ahmed Hatatıbe, bir hafta önce Nablus'un doğusundaki askeri kontrol noktasında işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı Rafidya Devlet Hastanesi'nde dün akşam şehit olduğu açıklanmıştı.

Cenaze törenine katılanların Filistin bayraklarıyla Filistinli grupların sancaklarını taşıdıkları ve "Canımız, kanımız fedadır sana ey şehit" şeklinde sloganlar attıkları ifade edildi.
fiem

Yorumlar