Hamas Sisi'nin Açıklamalarına Tepki Gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), “Mısır cuntası başkanı Abdulfettah Sisi’nin Gazze sınırında aldıkları tedbirler konusunda Filistin Yönetimi ve bu yönetimin başında bulunan Mahmud Abbas ile koordineli çalıştıklarına dair yaptığı açıklamalar Mahmut Abbas’ın Gazze’ye yönelik komplonun başında olduğunu ispat etti” dedi.  

Görüntülenme: 1226 Tarih: 27 Eylul 2015 11:26
Hamas  Sisi'nin Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Hamas hareketi bugün (27 Eylül Pazar) konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine ulaşan açıklamada Hamas, Mısır’ın Gazze’yi tuzlu suyla boğma plan ve projesini Mahmud Abbas ile koordineli şekilde gerçekleştirdiğini resmen duyurmasının, Gazze’ye yönelik yapılan komplo ve saldırılarda Mahmud Abbas’ın aktif rol aldığını net bir şekilde ortaya çıkardığını belirtti.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkının başına ve özellikle Gazze halkına felaketlerin gelmesine neden olan Abbas’a karşı ulusal bir tepki gösterilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Sisi, New York’ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada Gazze sınırında yaptıkları çalışmaları Mahmut Abbas ile koordineli yürüttüklerini söyledi.

Gazze’de yürütülen çalışmalardan kasıt, buradaki tünelleri yok etme, Gazze’yi kuşatma ve en son, sınır boyunca boru döşeyip buraya deniz suyunu pompalamadır.

fiem

Yorumlar