El Berdevil Gazze'deki Son Durumu Değerlendirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın ağırlaştırılmasının ve sınıra su pompalanmasının Filistin halkına ve direnişine acı verdiğini fakat öldürücü bir darbe olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1010 Tarih: 28 Eylul 2015 19:08
El Berdevil Gazze'deki Son Durumu Değerlendirdi

Salah El-Berdevil, bugün (28 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki sınır bölgesindeki yeni çalışmaların sadece işgal rejimine hizmet ettiğini belirtti.

"Maalesef Gazze sınırındaki tünelleri suyla doldurmanın Abbas'ın fikri olduğu kanıtla kesinleşti. Bu daha önce İsrail'in de hayaliydi" diyen El-Berdevil, direnişin tepkisinden çekinen işgal rejiminin buna cüret edemediğini fakat Abbas'ın projeyi Mısır'a sunduğunu, Mısır'ın da şiddetli bir medya kampanyası eşliğinde projeyi uygulamaya başladığını ifade etti.

Bütün bu uygulamaların amacının direnişi boğmak olduğuna dikkat çeken El-Berdevil, direnişi boğma çabalarının başarılı olamayacağını ve asla teslim olmayacaklarını söyledi.

Mısır diktatörü Abdülfettah Es-Sisi, Gazze Şeridi sınırına deniz suyu pompalama projesini Filistin Yönetimi'yle koordineli bir şekilde gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

fiem

Yorumlar