Gazzeliler Refah Kapısının Açılmasını İstiyor

Rafah Kapısı'nın kapalı olması dolayısıyla Gazze Şeridi'ne dönemeyen Filistinliler, Mısır yönetimine seslenerek, evlerine geri dönebilmeleri için kapının açılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1436 Tarih: 29 Eylul 2015 16:21
Gazzeliler Refah Kapısının Açılmasını İstiyor

Aralarında hastaların, öğrencilerin, Mısır'da ikamet edenlerin ve Arap ülkelerinden dönenlerin de olduğu grup, dün (28 Eylül Pazartesi) yayınladığı bildiride Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, Mısır İstihbaratı Başkanı ve ilgili birimlerden Gazze Şeridi'ndeki ailelerinin yanına dönebilmeleri için kapının bir an önce açılmasını talep ederek, yanlarında bulunan paraların da tükendiğini söyledi.

Bildiride, gruptaki bazı kişilerin iki ayı aşkın bir süredir kapının Mısır tarafında beklediği ve Kurban Bayramı sevincini aileleriyle yaşamaktan mahrum kaldıkları belirtilerek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Kahire'deki Filistin Büyükelçiliği'ne de Rafah Kapısı'nın açılması için girişimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Mısırlı yetkililere birkaç kez çağrıda bulunduklarını fakat çağrılarına kulak verilmediğini bildiren grup, basın-yayın organlarından ve ilgili kuruluşlardan da konunun takipçisi olmalarını istedi.

Mısır yönetimi Rafah Kapısı'nı istisnai durumlarda kısıtlı süreyle açması hariç tamamen kapalı tutuyor.

fiem

Yorumlar