Kassam Tugayları Mescid-i Aksa'ya Saldırılar Konusunda Siyonist İsrail'i Uyardı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal rejimine Mescid-i Aksa'ya dokunmaması hususunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 3346 Tarih: 29 Eylul 2015 13:02
Kassam Tugayları Mescid-i Aksa'ya Saldırılar Konusunda Siyonist İsrail'i Uyardı

İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında bugün (29 Eylül Salı) İbranice olarak yayınlanan açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya en ufak bir zarar gelmesi halinde gücünü ve sonuçlarını hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir patlama yaşanacak" ifadesine yer verildi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Twitter'da yaptığı bu açıklama, Batı Yaka'nın birçok bölgesinde Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla yapılan gösterilerle ve işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarla aynı vakte denk geldi.

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya son günlerde düzenlediği baksınlar Batı Yaka'nın birçok bölgesinde protesto ediliyor ve protestolar sırasında Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin caddelerde otomobil lastikleri yakarak işgal güçlerini taşladıkları bildirildi.

Resmi kurumlar ve iş yerleri, işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto eylemi kapsamında bugün iki saat süreyle kapılarını ve kepenklerini kapattı.

fiem

Yorumlar