Hamas Abbas'tan Konuşmalarını Pratiğe Geçirmesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın duygusal ve genel bir konuşma olduğunu belirterek, anlaşmalara bağlı kalmama konusunda samimiyetini göstermesi için beş pratik adım atmasını istedi.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 01 Ekim 2015 12:18
Hamas Abbas'tan Konuşmalarını Pratiğe Geçirmesini İstedi

Hamas Hareketi, söz konusu adımların başında Oslo Anlaşması'nın öldüğünün ilan edilmesi ve işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verilmesi geldiğini bildirdi.

Hamas Hareketi dün akşam (30 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Abbas'ın konuşmasında ifade ettiklerinin çoğunun daha önceki konuşmalarının tekrarı niteliğinde, başkalarından yardım dileyen duygusal ve genel ifadeler olduğu belirtildi.

İşgal rejiminin bağlı kalmadığı anlaşmalara Filistin Yönetimi'nin de bağlı kalmamasının Filistin halkının tamamının isteği olduğunu dile getiren Hamas, ilk olarak Oslo'nun öldüğünün ilan edilerek işgal rejimini tanıma kararının geri çekilmesini, ikinci olarak da güvenlik koordinasyonuna son verilerek direnişin elinin serbest bırakılmasını istedi.

Hamas Hareketi ayrıca, Batı Yaka'da siyasi gözaltılara son verilerek gözaltına alınanların serbest bırakılması, uzlaşı anlaşmasının uygulanması, Filistin Kurtuluş Örgütü geçici yönetiminin toplanması, ulusal birlik hükümeti kurulması ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması, savaş suçu işleyen Siyonistlerin yargılanmaları için derhal Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurulması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar