Rüzgar Eken Siyonist İsrail Fırtına Biçmeye Başladı

Batı Yaka'nın Nablus bölgesinde dün (1 Ekim Perşembe) akşam saatlerinde gerçekleştirilen eylemde işgal rejiminin seçkin askerî bir birliğinde görevli yedek subayla eşi öldürüldü.  

Görüntülenme: 1188 Tarih: 02 Ekim 2015 02:22
Rüzgar Eken Siyonist İsrail Fırtına Biçmeye Başladı

Siyonistlerin ileri gelen gazetelerinden olan Yedioot Aharanoot gazetesinin dün gece haber sitesinde yayınladığı bir habere göre, otuz - otuz beş yaşlarında olduğu söylenen bir subayın aracına karşı düzenlenen eylemde subayın ve beraberinde bulunan eşinin öldürüldüğü ifade edildi. Eylem Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınlarında İtmar ve Elon Moreh yahudi yerleşim merkezleri arasındaki yolda gerçekleştirildi.

Saldırıda işgal ordusunun istihbarat biriminde yedek subay olarak çalıştığı ifade edilen Eitam Henkin ile eşi Na'ama Henkin'in öldürüldüğü; eylemde hedef alınan araçta bu karı kocanın 9,7,4 yaşlarında ve biri de 4 aylık dört çocuklarının bulunduğu ancak çocuklara herhangi bir saldırı olmadığı; bununla birlikte çocukların şok yaşamaları ihtimaline binaen hastanede gözetime alındıkları ifade edildi. Öldürülen karı kocanın Batı Yaka bölgesindeki bir yahudi yerleşim merkezinde ikamet ettikleri ifade edildi.

Eylemin sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığı ancak Filistin'deki direniş gruplarının eylemi takdir ettiklerine dair açıklamalar yaptıkları haber verildi. Açıklamalarda bu eylemin işgal güçlerinin son günlerde gerçekleştirdiği saldırılara ve cinayetlere bir cevap olduğu ifade edildi.

Eylemden sonra işgal yönetiminin bölgeye büyük çapta askerî yığın yaptığı, eylemin gerçekleştirildiği bölgeyi askerî alan ilan ettiği bildirildi.

fiem

Yorumlar