Abbas Yönetimi 18 Hamas Üyesini Tutukladı

Filistin halkına, direnişine ve Kudüs’e karşı düşmanla rol paylaşımını sürdüren Abbas’a bağlı güçler, Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösteri ve yürüyüşlere katıldıkları suçlamasıyla 18 kişiyi gözaltına aldı, iki kardeşi de ifade vermeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1024 Tarih: 03 Ekim 2015 12:06
Abbas Yönetimi 18 Hamas Üyesini Tutukladı

Hemen hemen her gün baskınlara ve saldırılara maruz kalan Mescidi Aksa’ya, Mescidi Aksa’yı korumak için gecelerini orada geçiren Kudüs halkına destek ve onlarla dayanışmak için dün Tulkerem şehrinde yapılan gösteri ve yürüyüşe sert bir şekilde müdahale eden Abbas yönetimine bağlı güçler, gösteriden sonra yaptığı operasyonlarda ise 18 genci gözaltına aldı. El-Halil’de de Yatta’dan olan iki kardeş eski esiri; Usame Halid El-Amur ile kardeşi Kusay Halid El-Amur’u ifade vermeye çağırdı.

Geçen Perşembe günü Siyonist subayla eşinin ölümüyle sonuçlanan direniş eyleminden sonra işgal güçleriyle birlikte Abbas güçleri de direnişçileri tutuklamak için geniş çaplı operasyonlar yapıyor. Eylemden sonra failleri tutuklamak için çaba göstereceğini belirten Abbas güçleri düşmanla güvenlik işbirliğini en üst seviyeye çıkaracağını işgalciye bildirmişti. 

fiem

Yorumlar