İşgal Güçleri Mescid-i Aksa'ya Giden Otobüslerdeki Gençleri İndirdi

İşgal güçleri, geçen hafta olduğu gibi bu sabah da (4 Ekim Pazar) El-Beyarık otobüslerini Mescid-i Aksa'ya doğru yola çıkmadan durdurdu ve yaşları 50'den küçük olanların yolculuk yapmasına izin vermedi.  

Görüntülenme: 1144 Tarih: 04 Ekim 2015 08:13
İşgal Güçleri Mescid-i Aksa'ya Giden Otobüslerdeki Gençleri İndirdi

El-Beyarık otobüsleri sorumlusu Ahmed Hamid, işgal güçlerinin En-Nasıra ve Tamra kentleri ile Kabul köyünden, Kefer Kana ve Tar'an'dan Mescid-i Aksa'ya gidecek otobüsleri durdurduğunu, şoförlerin ehliyetlerini ve otobüslerin ruhsatlarını kontrol ettiğini, elli yaşından küçük yolcuların kimliklerini alarak otobüslerden inmelerini istediğini söyledi.

Hamid, cemaatin işgal güçlerine tepki gösterdiğini ve elli yaşından küçüklerin otobüslerden indirilmelerinin ardından diğer yolcuların Mescid-i Aksa'ya doğru yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Tamra kenti sakinlerinden Halid El-Hicazi, otobüslerden indirilenlerin işgal güçlerinin uygulamasını protesto için gösteri düzenlediklerini ve Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarının engellenmesini kınadıklarını bildirdi.

İşgal güçleri bu tür uygulamalarla Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırarak Mescid-i Aksa'yı savunmasız bırakmak istiyor.

fiem

Yorumlar