Abbas Yönetimi Batı Yaka'daki Direnişi Boğmak İçin Siyonistlere Yardım Ediyor

Siyonist işgal rejimindeki yaygın gazetelerden Haaretz, Batı Yaka’daki gergin havayı yumuşatmak ve muhtemel üçüncü intifadanın önüne geçmek için işgal ordusundaki subaylarla Filistin Yönetimi’ne bağlı subayların dün gece bir araya geldiklerini yazdı.  

Görüntülenme: 861 Tarih: 07 Ekim 2015 19:10
Abbas Yönetimi Batı Yaka'daki Direnişi Boğmak İçin Siyonistlere Yardım Ediyor

İşgal ordusunun orta bölge komutanlığına bağlı subaylara dayanarak bilgi veren gazete, Filistin Yönetimi’nin şiddetin artmaması konusunda istekli olduğunu belirtti.

Diğer taraftan işgal rejimi askeri istihbaratına yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, İsrail ordusuyla Abbas’a bağlı güçler arasındaki güvenlik işbirliğinin devam ettiğini, Filistin Yönetimi’nin yanlışlıkla Batı Yaka’ya giren 8 İsrail askerini işgal güçlerine teslim ettiğini hatırlattı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas kendisine bağlı güçlerden Batı Yaka’da karışıklıkların (intifadanın) çıkmasını önlemek ve şiddet akıntısına kapılmayı önlemek için önlem almalarını istemişti.

İşgal rejiminin Mescidi Aksa’ya karşı başlattığı saldırganlığın sonucunda Batı Yaka ve Kudüs halkı ayağa kalktı. Halkın direnişini kırmak için işgal güçleri her yola başvururken, Abbas Yönetimi de olası bir intifadayı engellemek için düşmanla işbirliği yapıyor. Şimdiye kadar dört kişinin şehit olduğu Batı Yaka’da 700’den fazla kişi yaralandı.

fiem

Yorumlar