Gasıp Rejim Güçleri Şehit Ziya Et-Telahıme'nin Kardeşini Tutukladı

İşgal güçleri bu sabah (8 Ekim Perşembe) erken saatlerde Şehit Ziya Et-Telahıme'nin Dura kentinin güneyindeki Harsa köyünde bulunan evine baskın düzenleyerek şehidin kardeşiyle bir genci ve bir çocuğu gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 831 Tarih: 08 Ekim 2015 17:33
Gasıp Rejim Güçleri Şehit Ziya Et-Telahıme'nin Kardeşini Tutukladı

Kaynaklar, işgal güçlerinin şehidin evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığını ve aileye evlerinin yakında yıkılacağını söylediğini, işgal askerlerinin evin çatısına çıkarak şehidin resminin bulunduğu pankartı indirdiklerini söyledi.

İşgal güçlerinin şehidin evine baskın sırasında kardeşi Muhammed'i gözaltına aldığı, şehidin babasıyla diğer kardeşi Mahmud'u da Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi'ndeki işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı bildirildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Dura kentine düzenledikleri baskın sırasında Ğuneym bölgesinden 15 yaşındaki Eyhem Seyyid Ahmed'i gözaltına aldığını, Mu'tez En-Memmura isimli genci de Ihnine bölgesinde darp ettiğini ve daha sonra gözaltına aldığını ifade etti.

Bu arada, işgal güçlerinin dün gece El-Halil kentindeki çatışmaları takip eden Filistinli iki gazeteciyi bir süre gözaltında tuttuğu belirtildi.

Yerel El-Hurriyye radyosu, muhabirlerinden Raid Eş-Şerif ile Raid Ez-Zuğeyr'in Ebu Hadid bölgesindeki çatışmaları takip ettikleri sırada gözaltına alındıklarını ve iki saat sonra serbest bırakıldıklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar