Siyonist Askerler Gazze'nin Doğusunda Gösteri Yapan Filistinlilere Ateş Açtı : 4 Şehit

Gazze’nin doğu kesiminde bulunan Nahil Uz askeri noktasında Mescidi Aksa’ya destek, Kudüs ve Batı Yaka’daki kardeşleriyle dayanışmak için gösteri yapan Filistinlilerle işgal askerleri arasında çıkan çatışmada işgal güçleri 3 kişiyi şehit etti, ikisi gazeteci 20 kişiyi de yaraladı. Han Yunus’ta da işgal askerlerinin ateş açması sonucu bir Filistinli gencin şehit olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1209 Tarih: 09 Ekim 2015 07:48
Siyonist Askerler Gazze'nin Doğusunda Gösteri Yapan Filistinlilere  Ateş Açtı : 4 Şehit

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Gazze sınırındaki duvarın yakınlarında gösteri yapan halkın üzerine ateş açması sonucu Nusayrat Mülteci kampından Ahmed El-Herbavi ve Gazze sakinlerinden Şadi Devle ile Abdurrahman Vahidi adındaki gençlerin şehit olduğunu söyledi.

Dr. El-Kudra, saldırıda ikisi ağır 20 kişinin yaralandığını, yaralılar arasında iki de gazeteci olduğunu ifade etti.

Gazze Avrupa Hastanesindeki tıbbi kaynaklar ise Hamud Hişam Muhsin adındaki Gazzeli gencin Han Yunus’un doğusunda işgal askerlerinin ateş açması sonucu şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ise konuyla ilgili verdiği bilgide, bugün Cuma namazından sonra yüzlerce gencin işgal güçlerinin Kudüs ve Batı Yaka’da yaptıkları cinayetleri protesto etmek için sınıra doğru yürümek istediğini, sınıra yaklaşan halkın üzerine ateş açan işgal askerlerinin üç kişiyi şehit ettiğini ve ondan fazla kişiyi de yaraladığını söyledi.

Diğer taratan Gazzeli bir başka grubun Kudüs ve Batı Yaka halkıyla dayanışmak için Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin doğusundaki duvara doğru yürüyüşe geçtiği sırada, işgal güçlerinin halkın üzerine ateş açması sonucu bir genç şehit oldu.

Yorumlar