Şeyh Kemal El-Hatib: “Aksa’da Olup Biten Ümmet İçin Bir Sınavdır”

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket'in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescidi Aksa’da nöbet tutan Filistinli kadın ve erkeklerin işgalcinin Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme planlarını başarısız kıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 956 Tarih: 10 Ekim 2015 12:19
Şeyh Kemal El-Hatib: “Aksa’da Olup Biten Ümmet İçin Bir Sınavdır”

Dün akşam Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen etkinliğe katılan Şeyh Kemal El-Hatib, “Aksa bölünmeyecek ve Allah’a yemin olsun ki buraya Yahudilerin heykeli dikilmeyecek” dedi.

Şeyh Kemal El-Hatib yaptığı konuşmada, bu günlerde Mescidi Aksa’da olup bitenin ümmeti test ettiğine dikkat çekerek, kimisinin çağrıya kulak verdiğini, kimisinin ise zilleti kabul edenlerin listesinde kalmayı tercih ettiğini ifade etti.
 
Mescidi Aksa’yı korumada İslamî Hareket'in rolüne de değinen Şeyh Kemal El-Hatib, Kudüs halkıyla içerdeki Filistinlilerin Aksa muhafızlığını sürdürdüklerini kaydetti.

Diğer taraftan etkinlikte bir konuşma yapan Ürdün Mühendisler Sendikası Başkanı  Macid Et-Tiba, Mescidi Aksa’nın Ürdün ve Filistin halkı için akidevi bir mesele olduğunu, dolayısıyla onu savunmanın milli ve şer'i bir mesele olduğunu söyledi.

Etkinlikte Kudüs ve Mescidi Aksa’yı Savunmak İçin Ürdün Halk Heyeti adına bir konuşma yapan eski milletvekili Edeb Es-Suud, Ürdün halkıyla Filistin halkının çok güçlü bağlarla birbirlerine bağlı olduklarını, coğrafyanın bunu engellemeyeceğini belirterek, Aksa’nın da sıradan bir cami olmadığını, Hz. Adem’den bize tevarüs eden bir akide olduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar