Siyonist Askerler 2 Çocuğu Şehit Etti

Gazze’nin Han Yunus şehrinin doğu kesiminde Batı Yaka ve Kudüs halkıyla dayanışmak için Filistinli gençlerin yaptığı gösteriye ateşle karşılık veren işgal güçleri 13 yaşındaki Filistinli çocuk Hişam Berbeh’i şehit ederken, yaralanan 5 kişiden Halil Ömer de (13) kaldırıldığı hastanede şehit oldu.  

Görüntülenme: 932 Tarih: 10 Ekim 2015 00:06
Siyonist Askerler 2 Çocuğu Şehit Etti

İşgalcinin Batı Yaka ve Kudüs’te yaptığı cinayetleri protesto etmek ve oradaki Filistinlilerle dayanışma içinde olmak için bugün ikinci kez sınıra giden Filistinli gençler burada mevzilenen işgal güçlerinin ateşiyle karşılaştı.
 
Dün yapılan gösteriye de ateş açan işgal güçleri 7 genci şehit etmiş, 145 kişiyi de yaralamıştı.
 
Diğer taraftan bugün Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan El-Bire şehri girişinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda ikisi gerçek mermi ve ikisi plastik mermiyle olmak üzere 8 kişi yaralandı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin gazetecileri doğrudan hedef alması sonucu da bir kişinin yaralandığını belirtti.
 
Bugün öğleden sonra El-Halil’de de yoğun çatışma vardı. El-Halil halkı şehit Muhammed El-Caberi’yi son yolculuğuna uğurladıktan sonra Ez-Zaviye Kapısı bölgesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada işgal güçleri 8 kişiyi yaraladı. Kaynaklar, yaralılardan ikisinin gerçek mermilerle yaralandıklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar