Hamas'a Youtube Engeli

Youtube, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Hamas'ın hesabını kapattı. Öte yandan İsrail polisi de Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle Filistinli bir kadını gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1082 Tarih: 11 Ekim 2015 18:51
Hamas'a Youtube Engeli

Filistin basını, İsrail polisinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Filistinli bir kadını gözaltına aldığını bildirdi.

Filistin basınınında yer alan haberlere göre, ülkenin kuzeyindeki Akka şehrinde ikamet eden İsrail vatandaşı Filistinli kadın, "İsrail'e karşı eylemlere destek veren ve şehit olma arzusunu dile getiren" paylaşımlardan dolayı gözaltına alındı.

İsrail polisinin yapacağı soruşturmanın ardından, Filistinli kadının gözaltı süresinin uzatılıp uzatılmayacağına karar verileceği ifade edildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld ise yaptığı açıklamada, gözaltı haberini doğrulamadı.

HAMAS'A YOUTUBE ENGELİ

Öte yandan video paylaşım sitesi Youtube'un, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas), hesabını kapattığı bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hamas'ın yayınladığı videoların İsrail'e ve Yahudilere yönelik saldırıları ırkçı ve nefret üslubuyla övdüğü" savunuldu.

Daha önce Filistin Yüksek İslam Konseyi Başkanı ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri de verdiği hutbede, Filistinlilere, "İsrail'in Facebook'taki paylaşımları bahane ederek tutuklamalar yaptığı" uyarısında bulunmuş, İsrail tarafı ise bu yöndeki iddiaları reddetmişti.

Ancak yakın zamanda İsrail polisi, sosyal medyadaki Arapça paylaşımları takip etmek için özel bir izleme birimi oluşturduklarını duyurmuştu.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ile tırmanan gerginlik, son günlerde Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekim ayının başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla dün Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verirken, İsrail ordusuna ait savaş uçakları da Gazze'de bazı bölgelere hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda hamile bir kadın ile 3 yaşındaki kızı yaşamını yitirdi.

dunya bulteni

Yorumlar