Hamas Arap ve İslam Ülkelerinden Filistin'in Yanında Yer Almalarını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun dün yaptığı konuşmanın yalanla, çelişkiyle ve kışkırtmayla dolu olduğunu, Kudüs İntifâdası'nın tırmanması karşısında yaşadığı acizliği ve şaşkınlığı yansıttığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 13 Ekim 2015 13:58
Hamas Arap ve İslam Ülkelerinden Filistin'in Yanında Yer Almalarını İstedi

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, dün akşam (12 Ekim Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Netanyahu'nun konuşmasında Filistinli olan herzeye düşmanlığını ilan ettiğini, tarihi gerçekleri çarpıttığını, intifadayı durdurma başarısızlığından ve içinde bulunduğu krizden çıkarması için dışarıdan yardım dilendiğini söyledi.

Netanyahu'nun arka arkaya sıraladığı tehditlerin hiç kimseyi korkutmadığını ve sahada hareket eden Filistinli aslan yavrularının kanaatlerini değiştirmeyeceğini ifade eden Bedran, Filistin halkının çatışma kararı aldığını, Mescid-i Aksa'yı savunma savaşında tek yürek olduğunu ve işgalcilerin tüm cinayetlerine rağmen bu yolda yürümekte kararlı olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü Bedran, Arap ve İslam ülkeleri halklarından gücü yettiğince Filistin halkının yanında yer almalarını istedi.

Netanyahu, işgal güçlerinin intifadayı ve bireysel eylemleri durdurmakta başarısız olduğunu itiraf etmiş ve çatışmaları kışkırttığını söylediği İslami hareketlere ve eylemcilere yönelik tehditler savurmuştu.

fiem

Yorumlar