Siyonist İsrail Tel Aviv'in Kuzeyinde Bir Filistinliyi Vurdu

İsrail'de Tel Aviv'in kuzeyinde bir Yahudiye bıçaklı saldırı yapıldığı iddiasıyla bir Filistinlinin vurulduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 773 Tarih: 13 Ekim 2015 06:53
Siyonist İsrail Tel Aviv'in Kuzeyinde Bir Filistinliyi Vurdu

Sabah saatlerinde İsrail’in işgali altındaki Ra’anana kentinde bir bıçaklı saldırı daha olduğu iddia edildi. Saldırının son anda önlendiği ve şüphelinin vurulduğu iddia ediliyor. Dün yaşanan 3 farklı saldırıdan sonra bugün de Filistinlilerin eylemleri devam ediyor.

İSRAİL'İN BIÇAK BAHANESİ

Bu  eylemlerin bazıları gerçek bıçaklı saldırılar olsa da, bazılarının “bir eylem” olduğundan dahi şüphe edilebiliyor. Çünkü bıçaklı bir saldırı olduğu veya hatta planlandığına dair bile delil olmayabiliyor.
İsrail polisinin yeni müdahale yöntemi olan “anında vurma” uygulaması büyük bir sansasyona yol açtı.
Örneğin, dün kü olaylardan birinde, Filistinli bir kadın polisin dur çağrısına uymadığı gerekçesiyle olay yerinde vuruldu. 

İsrail kabinesinin onayladığı bu yeni uygulama, polisin hayat tehlikesi teşkil edebileceğini düşündüğü herhangi bir şüpheliyi vurabilmesine yeşil ışık yakıyor. Dolayısıyla, İsrail halkının maruz kaldığı korkunun yanısıra, Filistinli siviller de İsrail polisinin uygulamalarından büyük çekince duyuyor.

Dün itibariyle son 2 haftalık olaylarda hayatını kaybeden Filistinli’lerin sayısı 25’e yükseldi. Yaralılar ise 1300’ün üzerinde ifade ediliyor. Hergün ve gece baskınlarında yapılan tutuklamaların sayısı da 400’e yaklaştı.

İsrail meclisi Knesset'tin dün başlayan kış dönemi açılışında konuşan Netanyahu, "Terörizm Filistinlilerin ümitsizliklerinden değil, bizi yok etme arzularından kaynaklanıyor. Yüzyıldır terörizm ve Siyonizmi yıkma girişimi devam ediyor ancak düşmanlarımız şunu hala öğrenemedi: Siyonist projeyi durdurmak mümkün değil. Bu terör dalgasını yeneceğiz" ifadelerini kullandı. Netanyahu, saldırıların ve gerginliğin ana nedeni olarak Filistin Yönetimi ve Abbas’ın tahriklerini öne sürmeye devam ediyor.

Ancak İsrail’in kendi iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’in Şefi Abbas’ın tüm bu çatışmaların ana kaynağı olmadığını açıkladı. Aynı şekilde İsrail’in sol kanat basını da, bunun belli bir fraksiyona bağlı olmayan, daha popüler bir hareket olduğunu tanımlıyor.

dunya bulteni

Yorumlar