Ebu Merzuk:''Kudüs İntifadası İşgali Süpürüp Atacak.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Yahudi yerleşimi kanser gibi yayılmış olmasına rağmen Kudüs İntifadası'nın işgali süpürüp atacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1069 Tarih: 14 Ekim 2015 07:37
Ebu Merzuk:''Kudüs İntifadası İşgali Süpürüp Atacak.''

Ebu Merzuk, intifadanın direnişi kucaklayacağını ve güvenlik koordinasyonu adı altında işgalciyle yapılan işbirliğini sona erdireceğini ifade etti.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk, dün (13 Ekim Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bazıları istemese de intifada bölünmüşlük halini bitirecek ve gerçek anlamda ortaklığı kökleştirecek" dedi.

Kudüs İntifâdası'nın Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekân bakımından bölünmesine de son vereceğini ve kutsal mekânları koruyacağını bildiren Ebu Merzuk, intifadanın ayrıca Yahudi yerleşimi inşasını ve Yahudileştirme faaliyetlerini de durduracağını söyledi.

Kudüs İntifadası'nın izzet ve onur intifadası olduğunu bildiren Ebu Merzuk, Kudüs İntifadası'nın Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan kadınların intifadası olduğunu belirtti.

Ebu Merzuk, intifadanın başarılı olması için Filistinlilerin birlik ve bütünlüğünün şart olduğuna dikkat çekti.

fiem

Yorumlar