Hamas'tan Filistinli Gruplara İntifada'ya Destek Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden milletvekili Halil El-Hayye, Kudüs İntifadası'nın korunması ve desteklenmesi için mümkün olan en kapsamlı diyaloğun gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1076 Tarih: 15 Ekim 2015 14:46
Hamas'tan Filistinli Gruplara İntifada'ya Destek Çağrısı

Halil El-Hayye, dün (14 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli grupların hepsini intifadaya katılmaya davet etti ve "Hiç kimse intifadayı kendisinin yönettiğini söylemesin. Bu halkın intifadası" dedi.

Fetih Hareketi'nin intifadadan korkmaması ve intifadaya katılması gerektiğini ifade eden El-Hayye, Batı Yaka halkını ve özellikle de gençleri intifada için her grubun temsilcilerinden ortak bir yönetim oluşturmaya davet etti.

Uzlaşı hükümetinden de intifadayı koruyacak bir program benimsemesini isteyen El-Hayye, yıkılan evlerin yeniden inşası, yaralıların tedavisi ve şehit ailelerinin gözetilmesi için bütçe tahsis edilmesi çağrısında bulundu.

İntifada dairesinin genişletilmesini ve Kudüs İntifadası'nın sesinin daha da yükseltilmesini isteyen El-Hayye, "500 noktada işgal güçleriyle çatışma olmalı ki tüm dünya Filistin halkının tamamının intifadaya katıldığını görsün" dedi.

fiem

Yorumlar