Hamdan: “Mutfak Bıçağıyla Sarsılan Bir Yapı Yok Olmaya Mahkûmdur”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, mutfak bıçağıyla sarsılan bir rejimin gerçek bir yapı olamayacağını belirterek, bunun asla varlığını sürdüremeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1006 Tarih: 16 Ekim 2015 14:49
Hamdan: “Mutfak Bıçağıyla Sarsılan Bir Yapı Yok Olmaya Mahkûmdur”

İstanbul’da bugün (16 Ekim Cuma) Kudüs ve Mescidi Aksa için düzenlenen buluşmaya katılan ve bir konuşma yapan Hamas lideri Hamdan “Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölmesi onu tamamıyla ele geçirmek için attığı ilk adımdır” dedi.

Siyonist Başbakan Netanyahu’nun direniş karşısında ne yapacağını şaşırdığını belirten Hamdan, intifadanın sürdüğünü ifade etti.

Arap ve İslam ülkelerinden yaklaşık 150 parlamenterin katılımıyla, Filistin'de yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı forumda "Direnişten Özgürlüğe Filistin", "Tehdit ve Çatışmalar Arasında Aksa", "İmar ve Abluka Arasında Gazze" gibi başlıklar altında oturumlar düzenlenecek ve 2 gün sürecek.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 2007'de kurulan Uluslararası Müslüman Parlamenterler Platformu'nun öncelikli gündem maddesini Filistin sorunu teşkil ediyor. 

fiem

Yorumlar