İranlı Yetkiliden İntifada Açıklaması

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika ülke işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin'deki yeni gelişmeleri, yeni intifadanın yeşermesi şeklinde değerlendirdi.  

Görüntülenme: 1283 Tarih: 17 Ekim 2015 21:36
İranlı Yetkiliden İntifada Açıklaması

Abdullahiyan IRIB'e yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanan yeni gelişmeler ve Filistin halkı ve gençleri arasındaki direnişin, Siyonistlerin saldırıları ve çocukları öldürmesine tepki olarak yeni intifadanın şekillendiğini gösterdiğini söyledi.

Abdullahiyan, sistematik olarak insan haklarının ihlal edilmesi, Aksa camisine yönelik saygısızlık ve hakaretle, ve Siyonistlerin şirretliklerini, İslam dünyası yapısındaki sorunlar, akılsızca izlenilen siyasetler ve bölgede terörist yetiştiren yatırımların sonucu olduğunu belirtti.

Abdullahiyan, maalesef İslam ülkelerinde altyapıları tahrip etmenin, bazı tarafların Siyonist rejim stratejileri ile paralel olarak savaş yanlısı siyasetler izlemekle Siyonist rejime destek sayıldığını ifade etti.

Abdullahiyan tekfirci teröristlerin Siyonist rejim hapishanelerinde tedavi edilmesi ve son günlerde Filistinli gençleri şehit etmenin, perde arkasındaki gerçekler ve gelişmeleri su yüzüne çıkarttığını ve bölge halkı ve hükümetlerin benzer komplolar konusunda nasıl davranacaklarını belirlediğini söyledi.

irna.ir

Yorumlar