El Halil ve Kudüs'te 2 Genç Şehit Edildi (VİDEO)

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin ortasında bulunan Şehitler Caddesi'nde Siyonist yerleşimcinin silahla saldırdığı Filistinli genç şehit oldu.  

Görüntülenme: 1840 Tarih: 17 Ekim 2015 20:22
El Halil ve Kudüs'te 2 Genç Şehit Edildi (VİDEO)

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bilgi veren görgü şahitleri, caddeye yakın bulunun ve Siyonistlerin ikamet ettiği bölgeden gelen bir yerleşimcinin Filistinli gence silahla saldırıp ağır yaraladığını, silah sesinden sonra bölgeye çok sayıda işgal askerinin geldiğini, cadde ve sokakları kapatan işgal askerlerinin ambulans ve ilk yardım ekiplerinin yaralı Filistinli gence müdahale etmelerine izin vermediklerini ve gencin kan kaybından şehit olduğunu ifade etti.
 
Yerel kaynaklara dayanarak haberi veren muhabirimiz ise, bugünkü saldırıda şehit olan gencin Muhammed Abdullah El-Kavasime (18) olduğunu belirtti.

Hastane kaynakları verdiği bilgide, saldırıdan sonra şehidin yerde yarım saat kaldığını ve işgal askerlerinin müdahale etmediklerini belirterek, fazla kan kaybeden Muhammed’in olay yerinde şehit olduğunu kaydetti.

Şehit haberi üzerine yüzlerce genç bölgeye akın ederken, bölgede havanın oldukça gergin olduğu belirtildi.
 
Öte yandan bu sabah işgal altındaki Kudüs’te işgal güçleri, Filistinli bir genci şehit etti. İşgal güçleri, Kudüs’te bir gencin işgal askerinin silahını gasp etmesi üzerine silahla vurulduğunu iddia etti. 

fiem

Yorumlar