Güney Afrika ve Amerika'da Yapılan Gösterilerde Siyonist Rejim Kınandı

Bugün Güney Afrika’da yüzlerce kişi işgal rejiminin Filistin halkına karşı Kudüs, Batı Yaka ve Gazze’de uyguladığı şiddeti kınamak için eylem yaptı.  

Görüntülenme: 881 Tarih: 18 Ekim 2015 09:03
Güney Afrika ve Amerika'da Yapılan Gösterilerde  Siyonist Rejim Kınandı

Filistin halkına, davasına duyarlı olan ve her fırsatta Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Güney Afrika halkı bugün işgal rejimini protesto etti. 

Öte yandan Siyonizm karşıtı Yahudilerin de aralarında bulunduğu bir grup, Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze'de uyguladığı şiddet eylemlerini ve ABD’nin İsrail’e limitsiz yardımlarını Beyaz Saray önünde protesto etti.

Siyonist işgal rejiminin varlığına karşı çıkan Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği üyelerinin de aralarında yer aldığı yüzlerce kişi Beyaz Saray önünde toplandı.

Ellerinde Filistin bayraklarının yanı sıra “Filistin için özgürlük”, “İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurun”, “Mescid-i Aksa’dan ellerinizi çekin” yazılı dövizler taşıyan grup, “İsrail işgali son bulsun”, “Savaş suçlusu Netanyahu”, “Obama, İsrail’e yardımı durdur” sloganları attı.

İşgalcilerin Filistinlilere yönelik son günlerdeki saldırılarının ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin şiddetle kınandığı gösteride, ABD Başkanı Barack Obama’nın da işgal rejimi yanlısı tutumu kınandı. ABD yönetiminin insan haklarını ihlal eden ve savaş suçu işleyen İsrail’e milyar dolarlık yardımlarını bir an önce durdurması istenirken, uluslararası toplumun da şiddet karşısındaki sessizliği eleştirildi.

fiem

Yorumlar