İşgal Güçleri Hamas Lideri Hasan Yusuf’u Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçleri dün gece sabaha doğru Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrinin güneyine düşen Beytunya beldesinde Hamas’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf’un evine yaptığı baskının ardından Yusuf'u gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1482 Tarih: 20 Ekim 2015 13:32
İşgal Güçleri Hamas Lideri Hasan Yusuf’u Gözaltına Aldı

Şeyh Hasan Yusuf’un oğlu Uveys baskınla ilgili verdiği bilgide, işgal güçlerine ait beş aracın evlerinin önüne gelip askerlerin evi kuşattığını, daha sonra askerlerin evde arama yaptıklarını ve ardından babasını kaçırdıklarını söyledi. 

Daha önce 15 kez tutuklanan Şeyh Hasan Yusuf yıllarca cezaevinde kalmıştı. En son tutuklanmasında cezaevinde bir yıl geçirdikten sonra geçen Haziran ayında serbest bırakılmıştı. 

Kudüs İntifadası'nın yirminci gününe girdiği bugünde Şeyh Hasan Yusuf'u tutuklayan işgal güçleri bununla gençlere destek veren şahsiyetleri sahadan uzaklaştırmak istiyor. 

Kaynaklar işgal güçlerinin beldede ayrıca şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esir Yunus Salih Ebu Zuveyd’in evine de baskın yaptığını ifade etti.

Yorumlar