Kudüs’ün El-İseviyye Beldesinde Genel Grev

İşgal altındaki Kudüs şehrine bağlı El-İseviyye beldesinde bugün işgalcinin beldeyi kuşatmasını ve Kudüs’ten koparılmasını protesto etmek için genel grev ilan edildi. 

Görüntülenme: 2061 Tarih: 20 Ekim 2015 09:42
Kudüs’ün El-İseviyye Beldesinde Genel Grev

Siyonist işgal rejiminin baskılarına maruz kalan halk ile işgal güçlerinin en son beldeyi kuşatıp ana caddelerine devasa beton bariyerler koyarak beldeyi izole etmesine ve bunun sonucunda halkın yaya olarak uzun mesafeler yürümesine neden olmasına tepki gösteren direniş grupları bugün genel grev ilan etti. Grev neticesinde dükkânlar açılmazken, araçlar kontak kapattı ve okullar da tatil edildi. 

Gruplar yayınladıkları ortak bildiride işgal güçlerinin zalim uygulamalarını kınadıkları gibi, işgalcinin engellemeleri yüzünden dün hastaneye kaldırılan yaşlı bir kadının geçiş noktasında hayatını kaybetmesine tepki gösterdiler. 

İşgal güçlerinin beldeyi Kudüs’ten ve yakındaki Siyonist yerleşkeden koparmak için caddelere beton bariyerler kurması Filistinlilerin tepkisine neden oldu.

Beldeyi kuşatan işgal güçleri, Filistinlilerin ana caddenin dışında bir yolu kullanmalarına izin vermezken, giriş çıkış yapan herkesi de tek tek arıyor. 

Yorumlar