Fas Başbakanı Benkiran: “Filistinliler Bütün Müslümanlar Adına Savaşıyor”

Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, Mescidi Aksa’yı savunmak için işgalciye karşı direnen Filistinlilerin Müslümanların ortak paydası olan bir husus için savaştıklarını belirterek, Filistinlileri yalnız bırakan Arap ülkeleriyle Müslümanların tutumundan utandığını söyledi. 

Görüntülenme: 2370 Tarih: 22 Ekim 2015 08:30
Fas Başbakanı Benkiran: “Filistinliler Bütün Müslümanlar Adına Savaşıyor”

Benkiran bugün yaptığı açıklamada bütün dünyaya seslenerek Filistinlilere emri vaki dayatmak yerine haklarını elde etmelerine katkı sağlanmasını istedi.

Benkiran yaptığı açıklamanın devamında Filistin halkı hakkına kavuşmadan bir çözümün olamayacağını, var olan sorunun bölgedeki bütün kaosu beslediğini, Filistin halkı hakkına kavuşmadan hiçbir gücün sıkıntıları sonlandıramayacağını Birleşmiş Milletler'in idrak etmesi gerektiğini söyledi.
 
Mescidi Aksa için başlayan intifadayı destekleyen Fas üniversiteleri hemen hemen her gün birçok şehirde gösteri ve yürüyüşler düzenleyerek Filistin halkına ve intifadasına desteklerini ifade ediyor.
 
Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Tunus Merkezi Başkanı Dr. Abdullatif  Abid, Kudüs ve çevresinde işgal güçlerine karşı sürdürülen eylemlerin üçüncü intifadayı işaret ettiğini belirterek, olayların Filistin halkının hak ve hukukunu elde etmek için ciddi ve kararlı olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Yorumlar