İşgal Güçleri Filistinli Eylemci Diye Yahudi Yerleşimciyi Vurdu

Dün gece Kudüs’ün batı kesiminde iki Siyonist askerin Filistinli olduğu zannıyla bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü haberi işgal rejiminde gerginliğe neden oldu. 

Görüntülenme: 1113 Tarih: 22 Ekim 2015 08:10
İşgal Güçleri Filistinli Eylemci Diye Yahudi Yerleşimciyi Vurdu

Siyonist 0404 sitesi verdiği haberde, dün gece Filistinlidir diye vurulan şahsın Filistinli olmadığının, aksine bir Yahudi olduğunun anlaşıldığını duyurdu. 

Olayın ayrıntılarını veren site, Doğu Kudüs’te iki askerin kendilerine bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla ateş ettikleri kişinin bir saat sonra Yahudi yerleşimci olduğunun anlaşıldığını, ancak bunun yerleşimcinin hayatını kurtarmaya yetmediğini belirterek, yerleşimcinin olay yerinde öldüğünü ifade etti. 

Saldırıyla ilgili Siyonist haber siteleri farklı bilgiler verirken, Yediot Ahranot gazetesi bir kişinin askerlerden birine bıçakla saldırıp silahını almaya çalışması üzerine vurulduğunu belirtti.

Başka siteler ise vurulan yerleşimcinin aklı dengesinin bozuk olduğunu, askerlerden birinin silahını almaya kalkışması üzerine vurulduğunu iddia etti. 

Askerler ise önce verdikleri ifadede otobüsten inen bir Filistinlinin kendilerine bıçakla saldırıp silahlarını almak istemesi üzerine vurduklarını söylerken, daha sonra vurulanın Yahudi olduğunu anlayınca ifadelerini değiştirerek, söz konusu şahsın aranmayı reddettiğini ve kendilerini tokatlamaya başlaması üzerine Filistinli zannederek vurduklarını öne sürdüler.

Yorumlar