Hamas, Kudüs İntifadası'nı Bastırma Çabalarına Tepki Gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), uluslararası ve bazı bölgesel çevrelerin Filistin intifadasını bastırma çabalarını sert bir dille eleştirerek, Filistin halkının bu tür çabaları takip ettiğini ve onları kesinlikle başarısız kılacağını belirtti. 

Görüntülenme: 2034 Tarih: 22 Ekim 2015 13:40
Hamas, Kudüs İntifadası'nı Bastırma Çabalarına Tepki Gösterdi

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, söz konusu çevrelerin bu çabalarının kadim müttefikleri olan işgal rejimini asla kurtarmaya yetmeyeceğini söyledi.

Bu çabaları yürüten çevrelere seslenen Burhum, "Önünüzde işgalciyi buradan çıkmaya ikna etmekten başka seçeneğiz yok" dedi.

Burhum devamla şunları ifade etti: “Filistin son sözünü söyleyip intifada fitilini çekti. Kutsal mekanları için kanını feda etti. Bu halk işgalciden kurtulmaya karar verdi. Buna karşılık çıkmaza giren işgalcinin imdadına BM Genel Sekreteri koştu. ABD Dışişleri Bakanı düşmanı girdiği bataklıktan kurtarmak ve önünü açmak için bölgeye geliyor. Amerika, Avrupa ve Birleşmiş Milletler'in yanında bir çok bölgesel çevre de intifadayı bastırma konusunda üzerine düşeni yapması için Filistin Yönetimi'yle görüşüp baskı uyguluyor.”

Burhum, bütün çabaların işgalcinin menfaatlerini korumak için sarfedildiğini belirterek, Filistin halkının çektiği sıkıntıların ve akıtılan kanının söz konusu çevreler için bir anlam ifade etmediğini hatırlattı.

Yorumlar