"Öfke Cuması"nda Filistinlilere Saldıran İşgal Güçleri 143 Kişiyi Yaraladı

Kudüs ve Mescidi Aksa için intifada başlatan Batı Yaka’daki Filistin halkıyla dayanışmak için sınıra yürüyen ve birçok noktada işgal askerlerine yaklaşıp taş atmak isteyen Gazzeli gençlere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla engel olmaya çalışan işgal güçleri 65 kişiyi yaraladı. Kaynaklar yaralılardan bazılarının keskin nişancıların silahıyla vurulduklarını belirtti. 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 23 Ekim 2015 06:02

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Eşref El-Kudra, bugün (23 Ekim) Cuma namazından sonra Gazze sınırında işgal askerlerinin müdahalesi sonucu 65 kişinin yaralandığını, bölgeye gelen Kızılay'a ait bir aracın da saldırıya uğradığını söyledi.

Kaynaklar işgal güçlerinin bütün çabalarına ve engellemelerine rağmen Filistinli gençlerin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarını Gazze’den ayıran sınır bölgesine ulaşıp işgal askerlerine taş attıklarını belirtti.

Gazze sınırında yapılan gösterilere sert müdahale eden işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması şimdiye kadar 15’den fazla kişinin şehit olmasına ve onlarcasının da yaralanmasına sebep oldu.
 
Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde Cuma namazından sonra başlayan gösteri ve yürüyüşlere müdahale eden işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda işgal güçleri 70 kişiyi yaralarken, Filistinli gençlerin attığı taşlarla bir Siyonist subayın yaralandığı belirtildi.

Kaynaklar, El-Halil’in Halhul Köprüsü yakınlarında işgal güçlerine ait askeri araçlardan birinin saldırı sonucu alev aldığını belirterek, işgal askerlerinin gerçek mermi kullanmaları sonucu yaralanan Filistinli gençlerin hastaneye kaldırıldıklarını ifade etti.

El-Halil şehrinin Eski Belde semtiyle, Bab’uz-Zaviye, El-Fevar Mülteci Kampı'nda çatışmalar hâlâ yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bugün öğleden sonra Nablus şehrinin güneyinde yer alan Havara askeri geçiş noktasıyla, El-Bire şehrinde gösteri yapan Filistinli gençlere saldıran işgal güçleri 8 kişiyi yaraladı.

Yorumlar