ABD Dışişleri Bakanı Kerry İntifadayı Bastırmak İçin Bölge Ziyaretini Sürdürüyor

Aniden Ürdün’e gelip önce Filistin Yönetimi Başkanı Mahmdt Abbas, ardından Ürdün Kralı İkinci Abdullah ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti.  

Görüntülenme: 1309 Tarih: 24 Ekim 2015 09:52
ABD Dışişleri Bakanı Kerry İntifadayı Bastırmak İçin Bölge Ziyaretini Sürdürüyor

Kerry, intifadayı bitirme yollarını görüşmek üzere Ürdün’e gelmiş, Abbas ve Abdullah ile görüşmüştü. Kerry, daha önce de Almanya’nın başkenti Berlin’de Siyonist Başbakan Netanyahu ile aynı konuyu görüşmüştü.

Siyonist işgal hükümetinin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölmek için yerleşimcilerin baskınlarına zemin hazırlaması, işgal askerleriyle işgal polisinin Mescidi Aksa’nın hürmetini çiğneyip cemaate saldırmaları, Mescidi Aksa içinde gaz bombaları, plastik mermi kullanıp bazı yerlerde yangına neden olmaları, Müslümanları camiden uzaklaştırmaları Kudüs ve Batı Yaka’daki Filistinlilerin intifada başlatmasına neden oldu.

Şimdiye kadar 57 kişinin şehit olduğu ve 2000’e yakın gencin yaralandığı intifadada Filistinli gençlerin işgal askerlerine ve Siyonist çetelere saldırmaları Siyonist rejimde hayatı felç etti, Siyonist toplumun huzurunun kaçmasına neden oldu. Gidişatın farkında olan BM Genel Sekreteri, Amerika, Avrupa Birliği ülkeleriyle Filistin Yönetimi işgal rejimini kurtarmak için seferber olmuş durumda.

Yorumlar