Heniyye:"Mescidi Aksa'nın paylaştırılması ancak bizim kanlarımız ve cesetlerimiz üstünde mümkün olabilir"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye, direniş güçlerini Kudüs intifadasını canlı tutmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çağırarak yeryüzünde hiçbir gücün bu intifadanın ateşini söndüremeyeceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 1356 Tarih: 25 Ekim 2015 10:07
Heniyye:

Heniyye direniş güçlerinden intifadanın gayeleri olan özgürlük, yurda dönüş ve bağımsızlık gayeleri gerçekleşinceye kadar direnişi canlı tutmalarını, mücadelelerini sürdürmelerini istedi.

Heniyye, Hamas'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği Kudüs intifadasına destek etkinliğinde görüntülü olarak canlı yayın bağlantısıyla verilen konuşmasında Kudüs intifadasının Filistin halkının direnişinde tarihi bir dönemeç oluşturduğunu vurguladı.

Heniyye konuşmasında bu intifadanın, Filistin'de artık intifadalar döneminin geçtiğini, Filistin halkının intifadadan ve direnişten yorulduğunu, yeniden toparlanma imkânı da bulamayacağını iddia eden yorumcuların bütün tahmin ve beklentilerini boşa çıkardığını vurguladı.

İntifada ateşinin Mescidi Aksa alanından çıkmış olmasının anlamlı olduğuna dikkat çeken Heniyye, buradan Filistin'in her karış toprağına yayıldığını, sesinin de Lübnan'daki mülteci kamplarına ve Filistinlilerin yayıldığı diğer tüm mülteci kamplarına ulaştığını dile getirdi.

Heniyye konuşmasında Mescidi Aksa'ya dokunulmasının işgalci siyonistin yüzüne öfkenin çarpmasına neden olacağının bu intifadayla birlikte bir kez görüldüğünü dile getirerek "Mescidi Aksa'nın paylaştırılması ancak bizim kanlarımız ve cesetlerimiz üstünde mümkün olabilir" dedi.

fiem

Yorumlar