Siyonist Askerler Filistinli Bir Genci Şehit Etti

El-Halil'in kuzeydoğusunda bu sabah (26 Ekim Pazartesi) Filistinli bir gencin bıçakladığı işgal askerinin yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 714 Tarih: 26 Ekim 2015 16:17
Siyonist Askerler Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İşgal rejimi kaynakları Beyt Aynun köyü kavşağı yakınlarında Filistinli bir genç tarafından boynundan bıçaklanan işgal askerinin ağır yaralandığını ve 1948'de işgal edilen topraklarda bir hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Kaynaklar, olay yerinde bulunan diğer işgal askerlerinin eylemi gerçekleştiren gence ateş açtıklarını ve Filistinli gencin olay yerinde şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre işgal askerleri eylemci gence en az 10 mermi attı. Ağır yaralanan gencin yarım saat yerde yattığı ve sürekli kan kaybettiği, işgal güçlerinin ise ilk yardım ekiplerinin müdahalesine izin vermediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca bölgeyi giriş çıkışa kapattığı, gazetecilere silah doğrultarak görev yapmalarına engel olduğu belirtildi.

Bu arada, Filistinli kaynaklar, eylemi gerçekleştiren gencin El-Halil'e bağlı Sair beldesi sakinlerinden 24 yaşındaki Nidal (Raid) Sakit Abdurrahim Ceradat olduğunu açıkladı.

Yorumlar