Kassam Mücahidi Gözaltına Alındı

İşgal güçleri bu sabah (27 Ekim Salı) erken saatlerde uzun süredir peşinde olduğu İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahidi Kays Mazin Es-Saadi'yi Cenin'in güneyindeki Bi'ru'l-Başa beldesinde bulunduğu eve baskın düzenleyerek gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1648 Tarih: 27 Ekim 2015 17:52
Kassam Mücahidi Gözaltına Alındı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri kalabalık bir şekilde beldeye baskın düzenleyerek evlerde arama yapmaya başladı.

Kays Mazin Es-Saadi ve arkadaşı Tahir Ceradat'ı gözaltına alan işgal güçlerinin arama yaptığı evlerde eşyalara zarar verdiği ve çevreye gelişigüzel ateş açtığı bildirildi.

Cenin kenti sakinlerinden olan mücahit Kays Mazin Es-Saadi, işgal güçleriyle Cenin Mülteci Kampı'nda silahlı çatışmaya girmişti ve uzun süredir işgal güçlerince aranıyordu.

İşgal güçleri, Ekim'in başında Es-Saadi'yi evinde kuşatmış ve evini yıkmış, fakat işgal güçleriyle çatışmaya giren Filistinli direnişçi kaçmayı başarmıştı.

Kays Mazin Es-Saadi'nin iki yıl önce işgal güçleriyle çatışmada şehit olan Hamza Ebu'l-Heyca'nın grubundan olduğu ifade edildi.

Yorumlar