Kemal El Hatip İşgal Güçlerinin Yaşadığı Tedirginliği Değerlendirdi

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Amman'daki görüşmelerinin ardından duyurduğu Mescid-i Aksa'yla ilgili anlaşmanın tehlikesine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 27 Ekim 2015 06:43
Kemal El Hatip İşgal Güçlerinin Yaşadığı Tedirginliği Değerlendirdi

Şeyh Kemal El-Hatib, bugün (27 Ekim Salı) Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kerry'nin ilan ettiği anlaşmanın tehlikesinin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinde işgal rejimi egemenliğini kabul etmesinden kaynaklandığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cumartesi günü Amman'ı ziyareti sırasında Ürdün ve İsrail'in Filistin topraklarındaki gerginliği sona erdirmek ve Mescid-i Aksa'nın 24 saat İsrail tarafından kameralarla gözetlenmesi, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya ibadet için ve Yahudilerin ise ziyaret için girmeleri konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.

Amerika'nın bu anlaşma ile intifadayı bastırmak istediğine dikkat çeken El-Hatib, intifadanın Mescid-i Aksa üzerinde yakın ve uzun vadeli etkilerinin olacağını ifade etti.

İşgal güçlerinin yaşadığı tedirginliğin ve daha önce görülmemiş bir şekilde seferber olmasının intifadanın yakın vadedeki sonucu olduğunu söyleyen El-Hatib, intifadanın uzun vadeli etkilerinin de olumlu olacağını ve işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya dokunamayacağını anladığını belirtti.

fiem

Yorumlar