Filistin Âlimler Birliği Başkan Vekili Dr. Mervan Ebu Ras Arap Rejimlerini Eleştirdi

Filistin Âlimler Birliği Başkan Vekili Dr. Mervan Ebu Ras, şu anda Filistin sahasında olup bitenlerin işgal ve işgalciden kurtulmak isteyen bir halkın doğal konumu ve durumu olduğunu belirterek, şehitlerin zaferin yakıtı, özgürlüğün ve devrimin de meşalesi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 830 Tarih: 29 Ekim 2015 16:01
Filistin Âlimler Birliği Başkan Vekili Dr. Mervan Ebu Ras Arap Rejimlerini Eleştirdi

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı özel röportajda Filistin halkının Mescidi Aksa için başlattığı intifadaya değinen Şeyh Ebu Ras, bu intifadanın Filistin halkı için son intifada olması gerektiğini hatırlatarak, işgalcinin bu toprakları işgal etmesinden beri zaman zaman işgale karşı başlatılan intifadalar gibi olmaması gerektiğini ifade etti.

Siyonist işgalcinin Filistinli gençlerin indirdiği darbelere dayanmasının zor olduğuna dikkat çeken Şeyh Ebu Ras, korkak olduğunu iyi bilen düşmanın işgal ettiği bu topraklarda kalmak için hukuki, dini, ahlaki, insani hiçbir dayanağı olmadığını kaydetti.

Yapılan eylemler ve grupların birlik olması

Aynı zamanda milletvekili de olan Dr. Ebu Ras eylemleri tebrik edip bunların mübarek eylemler olduğunu belirterek, bu intifadanın işgalciden kurtulma ve kutsal toprakları özgürleştirme intifadasına dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Ebu Ras bu eylemlerin özgürlük yolunda birer kazanım olduğunu ifade etti.

Bazı çevrelerin bu intifadanın silahlı bir intifadaya dönüşmemesini istediğine ve bunun için gayret ettiğine dikkat çeken Ebu Ras “zararın artmamasını bahane eden bazı çevreler intifadaya karşı komplo kuruyor. Onların öne sürdükleri sadece bir bahanedir” dedi.

İntifadayı destekleme konusunda Filistinli grupların üstlenmesi gereken rolü bildiklerini belirten Ebu Ras, bu konuda grupların tam manasıyla bir koordinasyon sağlaması, bireysel ve toplu olarak hep birlikte düşmana karşı koymaları gerektiğini ifade etti.

Şeyh Ebu Ras, intifadanın çok özel şartlarda sürdürüldüğünü, dolayısıyla arzulanan hedefleri gerçekleştirmesi için ona her türlü desteğin verilmesi ve sebeplerin de hizmetine sunulması gerektiğini kaydetti.

Gazze ve intifada

Milletvekili Ebu Ras Gazze halkının Kudüs İntifadası için yaptığı faaliyetleri, diğer kardeşleriyle dayanışmasını ve öfkesini ortaya koymasını sonuna kadar desteklediklerini belirterek, fayda sağlamayan kayıplardan uzak durulmasını ve buradaki halkın Gazze’de düşmanla temasın olmadığını göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

Ebu Ras devamla, Gazze halkının işgal altındaki Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki kardeşlerine maddi ve medya aracılığıyla destek vermelerinin mümkün olduğunu, bu alanın açık ve uygun olduğunu, işgalcinin yeni medya ve enformasyondan korktuğunu belirterek, herkesin imkânı, çapı ve üstlendiği rol oranında düşmanla savaşması gerektiğini ifade etti.

Rejimler ve halklar

Arap rejimlerini Filistin’de intifada istememekle suçlayan Ebu Ras “Kudüs ve Batı Yaka’da olup bitenler hiçbir hükümet ve rejimi rahatsız etmiyor. Buradaki olaylar onların umurunda değil. Şayet biraz rahatsız olsa, biraz düşünseydiler kutsal değerlerin özgürlüğü için harekete geçer ve bu konuda acele de ederlerdi” dedi.

Ümmetin içindeki âlimlerle Müslüman parlamenterlerin intifadayı destekleme konusunda misyonlarının olduğuna dikkat çeken Dr. Ebu Ras, bu iki kesimden üzerlerine düşeni yerine getirmelerini istedi.

fiem

Yorumlar