Siyonist İsrail Beyrut'taki Toplantıdan Rahatsız Oldu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile Fetih hareketinin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir araya gelip intifadanın desteklenmesi kararı almaları Siyonist işgal rejimini rahatsız etti.  

Görüntülenme: 621 Tarih: 30 Ekim 2015 10:22
Siyonist İsrail Beyrut'taki Toplantıdan Rahatsız Oldu

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-7 Televizyonu Hamas ve Fetih’in Beyrut’ta yaptıkları toplantıya geniş yer vererek, iki hareketin görüşme sonrasında İsrail’in Yahudilerin Mescidi Aksa’da ibadet yapma planlarını boşa çıkarma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Toplantı ve toplantıda alınan kararlara dikkat çeken Kanal-7 Televizyonu, iki hareketin işgalin sonlandırılması, inşa edilen Yahudi yerleşkelerinin ortadan kaldırılması, kutsal mekânların korunması gibi hususlarda da anlaştıklarını ifade etti.

Kanal-7 Televizyonu devamla, iki hareketin İsrail’e karşı mücadelede Filistin örgütlerinin çaba ve çalışmalarını koordine etme ve tıkanan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesi konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Dr. Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyetiyle Azzam El-Ahmed başkanlığındaki Fetih heyeti Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir araya gelip intifada, Kudüs, Mescidi Aksa, uzlaşı gibi önemli meseleleri masaya yatırıp ortak kararlar aldılar.

fiem

Yorumlar