Mavi Marmara'da Kardeşlerimizin Katledilmesi Emrini Veren İsrailli Komutanlar İçin Yakalama Emri Çıkarılmadı

İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesini yayınladı. Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerin yer aldığı arananlar listesi açıklanırken, Mavi Marmara’da 10 vatandaşımızı katleden ve haklarında tutuklama talebi bulunan İsrailli komutanların dosyası ise halen Adalet Bakanlığı’nın tozlu raflarında duruyor…  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 30 Ekim 2015 23:24
Mavi Marmara'da Kardeşlerimizin Katledilmesi Emrini Veren İsrailli Komutanlar İçin Yakalama Emri Çıkarılmadı

İsrailli katiller 2010 yılında 10 vatandaşımızı uluslararası sularda katletti. Aradan 5 yıl geçti. Bu süre zarfında açılan davada 4 İsrailli yetkilinin mahkemenin huzuruna çıkarılması için yakalama kararı çıkartıldı. Ancak karar kırmızı bülten ile İnterpol’e ulaştırılması gerekirken, dosya şuanda Adalet Bakanlığı’nın tozlu raflarında bekletiliyor…

İçişleri Bakanlığı önceki gün hazırladığı bir internet sitesi aracılığıyla terör örgütü üyeliği ve yöneticisi olanların arandığına ilişkin bilgileri yayınladı. Hangi örgüt mensubu oldukları, doğum tarihleri, şehirleri ve isimleri ile fotoğrafların yer aldığı listeler renkli kategorilere ayrıldı. Listede Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan, Fethullah Gülen kırmızı kategoride bulunuyor. Bakanlık, bu şahısların yakalanması için bilgi verenlere de ödül vaat ettiğini açıkladı.

DURUŞMA 14 KASIM’DA…

Bir yandan tüm bunlar yaşanırken öte yandan ise Mavi Marmara davası ile ilgili de herhangi bir gelişme yok. 2010 yılında 10 vatandaşımızı katleden terör devleti İsrail’i komutan ve yöneticiler için açılan dava halen görülüyor. 14 Kasım’da yeni bir duruşmanın görüleceği dava ile ilgili mahkeme daha önce dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında tutuklama kararı çıkararak, şahısların uluslararası düzeyde arama yapılmasına ilişkin kırmızı bülten çıkarılmasına hükmetmişti.

WANTED DOSYA BAKANLIĞIN TOZLU RAFLARINDA

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen sanıkların mahkeme huzuruna çıkarılmasına ilişkin yakalama kararından sonra yaşananlar ise tepki çekmişti. Dosyanın Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında gidip gelmesinden tutunda, konunun İnterpol’e ulaştırılmamasına kadar birçok konuda süreç olağan şekliyle işleyemedi. Siyasi mekanizmanın cesaret gösteremediği dosya halen Adalet Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı’nın tozlu raflarında herhangi bir gerekçe gösterilmeden bekletiliyor olması büyük tepkilere sebep oluyor.

ARANANLAR LİSTESİNDE OLUP OLMADIKLARI BİLİNMİYOR

10 vatandaşımızın katledilmesinden sorumlu olan ve mahkemede yargılamaları süren 4 İsrailli yetkili hakkında yakalama kararı çıkartıldı ve aramanın uluslararası düzeye taşınması için kırmızı bülten çıkartıldı. İnterpol’e iletilmeyen mahkeme kararı bir yana bu 4 İsrailli’nin Türkiye’deki arama listelerinde olup olmadıkları ise bilinmiyor. İçişleri Bakanlığı terör listesinde PKK, DHKP-C, MLKP, PYD gibi örgütlerin lider kadrosuna ilişkin listeleri yayınlarken, İsrail’i komutanların arama listesi olarak bilinen GPT sisteminde olup olmadıkları ise teyit edilemedi. Mavi Marmara Davası’ndaki şehitlerin avukatlarından edindiğimiz bilgilere göre de şahısların arama listelerinde olup olmadığına ilişken herhangi bir bilgi yok.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar