Ez Zahar:'' Filistin Halkı Eninde Sonunda Toprağını Özgürleştirecektir.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Kudüs İntifadası’na destek için safların birleştirilmesini talep ederek, Filistin’in her karış toprağında işgale karşı direniş seçeneğinin esas alınmasını istedi.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 30 Ekim 2015 13:32
Ez Zahar:'' Filistin Halkı Eninde Sonunda Toprağını Özgürleştirecektir.''

Gazze’deki El-Umeri Camiinde bugün (30 Ekim) verdiği Cuma hutbesinde Mescidi Aksa İntifadası’na değinen Ez-Zehhar, bu intifadanın Filistin davasının itibarını barış görüşmeleri takımının küllendirdiği uzun yılların ardından tekrar geri getirdiğini ifade ederek, “Kudüs İntifadası işgalcinin Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölge planlarını başarısız kıldı. İşgal rejiminde yayınlanan raporlara göre intifadayı başlatan gençlerin eylemleri nedeniyle Siyonistlerin %80’i dışarı çıkamaz hale geldi ve toplum olarak büyük bir korku içinde yaşıyorlar” dedi.

Mescidi Aksa için başlatılan intifadanın ne zaman biteceğini kestiremediklerini belirten Ez-Zehhar, Allah’ın izni ve inayetiyle Filistin halkının işgalciye üstün geleceğini ifade etti.

Batı Yaka ve Kudüs’te işgale karşı intifadayı sürdüren gençlere seslenen Ez-Zehhar şu mesajı verdi: “Bugünden sonra Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya girmelerine izin vermeyin. Burada namaz kılmak Kerry veya bir başkasının vereceği bir lütuf değildir. Yahudilerin Aksa’yı ziyaret etmelerine izin vermeyeceğiz.”

Direnişin sadece Gazze’de olduğunu zannedenlerin yanıldıklarını hatırlatan Ez-Zehhar, bu halkın eninde sonunda toprağını kurtaracağını ve özgürleşeceğini dile getirdi.

fiem

Yorumlar