Batı Yaka'da Çatışma 1 Şehit

Bugün Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın birçok şehir ve beldesiyle Gazze sınırında Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösteri ve yürüyüşlere sert müdahale eden işgal güçleri bir Filistinli genci şehit ederken onlarcasını da yaraladı.  

Görüntülenme: 811 Tarih: 31 Ekim 2015 07:16
Batı Yaka'da Çatışma 1 Şehit

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, bugün (30 Ekim) Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın özellikle Ramallah, Nablus,  El-Bire, El-Halil, Beytlahim ve Kalkiliya şehirlerinde çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba, ses bombası kullanması sonucu bir kişi şehit olurken onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Çatışmaların yoğun geçtiği Nablus’un güneyinde yer alan Za’tera askeri geçiş noktasında işgal güçlerinin ateş açması sonucu Kasım Sebaine (20) adındaki Filistinli genç şehit olurken, 23 kişi de yaralandı.

El-Bire de çıkan çatışmalarda 9 kişi yaralanırken, Beytlahim’de 7, El-Halil’de 7 ve Kalkiliya’da işgal güçlerini bıçaklamaya çalıştığı iddiasıyla bir kişi yaralandı.

Diğer taraftan bugün Gazze’nin doğusunda Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösterilere müdahale eden işgal güçleri 19 kişiyi yaraladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin saldırısı sonucu yaralanan 19 kişinin 9’unun gerçek mermi, 2’sinin plastik mermi, 8’inin gaz bombasıyla yaralandığını belirterek, bunlardan 3’ünün sağlık çalışanı olduğunu ifade etti.

Yorumlar