Ürdünlü Akademisyen ve Uzmanlardan Kudüs İntifadasına Destek

Ürdünlü uzmanlar ve akademisyenler, İsrail'in Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan son ihlalleri ile bu ihlalleri durdurması için işgal rejimine yapılabilecek baskıları konuştu.  

Görüntülenme: 716 Tarih: 01 Kasım 2015 06:43
Ürdünlü Akademisyen ve Uzmanlardan Kudüs İntifadasına Destek

"Kudüs'ü Savunmada Arap Dış İlişkilerinin Rolü" başlığıyla Amman’da düzenlenen etkinliğe Ürdün Çalışma eski Bakanı Salih Hasavine, Yermük Üniversitesi öğretim görevlilerinden siyasi bilimler uzmanı Ahmed Said Nevfel, Es-Sebil gazetesi Genel Yayın Yönetmeni yazar Atıf El-Culani'nin yanında çok sayıda uzman ve akademisyen katıldı.

Yahudileştirme faaliyetlerine ve ihlallere değinen Ahmed Nevfel, ihlallerin işgal yönetiminin teşvikiyle gerçekleştiğini ve basında yer alanların Kudüs'te yürütülen Yahudileştirme faaliyetlerini tam olarak yansıtmadığını söyledi.

Arap dış ilişkilerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlalleri sona erdirmek için yeterince kullanılmadığını kaydeden Nevfel, Kerry ve Netanyahu'nun açıklamalarına rağmen işgal rejimimin ırkçı uygulamalarını ve ihlallerini sürdürdüğünü ifade etti.

Nevfel, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Mescid-i Aksa'nın Yahudiler ve Müslümanlar arasında bölünmesi için yürütülen yoğun faaliyetlere tepki olarak başlayan Kudüs İntifadası'nın desteklenmesini istedi.

Gazeteci-yazar Atıf El-Culani de konuşmasında, intifadanın Filistin'de dönüm noktası olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar